VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Computere și echipamente noi pentru laboratoare, distribuite școlilor din țară

Laptopuri, tablete, computere și echipamente pentru laboratoare, în valoare de aproximativ 69 de milioane de lei, vor ajunge în sute de gimnazii și licee din țară. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Anatolie Topală, care a declarat că distribuirea dispozitivelor va începe chiar de astăzi.

Unele echipamente au fost cumpărate de Ministerul Educației și Cercetării, iar cea mai mare parte din lot reprezintă donații oferite de UNICEF Moldova, Asociația „Salvați copiii” din România, Coreea de Sud, China, și Israel. 

Echipamentele pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie, în valoare de 34 de milioane de lei, vor fi repartizate în 160 de gimnazii și licee. Fiecare instituție va primi un set de senzori digitali, laptopuri, proiectoare, ecrane, imprimante multifuncționale, boxe, camere web și microscoape pentru biologie.

 De asemenea, cu sprijinul UNICEF Moldova vor fi create 69 de laboratoare digitale, iar din sursele Ministerului Educației, 15 cabinete de limba și literatura română din 15 instituții, unde învață reprezentanți ai minorităților naționale, vor fi dotate cu echipamente IT. Alte 208 instituții de învățământ cu studiere în limba rusă vor primi dicționare pentru cabinetele de limba și literatura română.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.