VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Companiile private, participante în programele de învățământ dual, vor primi finanțări de 400 de mii de euro

Finanțări de 400 de mii de euro vor primi 22 de companii private pentru a procura echipamente în cadrul programelor de învățământ dual. Banii sunt alocați în cadrul unui proiect susținut de guvernele Germaniei și Elveției și realizat de Cooperarea Germană pentru Dezvoltare prin GIZ, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și Camera Comerţ şi Industrie.

„Susținerea unităților economice care își aduc contribuția la promovarea și implementarea programelor de învățământ dual este plauzibilă și ne bucurăm că acest domeniu prezintă un interes atât pentru agenții economici care doresc să participe la procesul de formare profesională a tinerilor prin învățământ dual, cât și pentru finanțatorii care își aduc contribuția la creșterea specialiștilor bine pregătiți”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Educației, Galina Rusu, în cadrul unui eveniment de înmânare a certificatelor de finanțare.

Inițiativa are scopul de a consolida comunitățile locale și de a contribui la creșterea performanței sectorului privat din Republica Moldova. Finanțarea vine drept sprijin pentru dezvoltarea de parteneriate între unități economice și instituțiile de învățământ profesional-tehnic prin achiziționarea de echipamente necesare formării tinerilor în cadrul companiilor private. Aceștia vor avea oportunitatea de a se dezvolta profesional conform cerințelor pieței forței de muncă și de a-și construi o carieră de succes în domeniul economic și în afaceri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.