VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Companiile maghiare, îndemnate să exploreze mai mult piața din Moldova

Companiile din Ungaria sunt îndemnate să exploreze potențialul de afaceri și investiții din Republica Moldova. Mesajul a fost transmis de ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, care a avut o întrevedere la Budapesta cu ministrul de Externe, Peter Szijjarto.  

”Ungaria este un partener economic important pentru Republica Moldova, cu un volum de comerț în creștere cu aproape 83% în 2022 față de 2020. Această creștere pozitivă ar trebui să ne motiveze să dezvoltăm și mai mult această colaborare, în domenii precum agricultura, industria, IT-ul, energia regenerabilă, investițiile și turismul. Având în vedere presiunea economică generată de invazia brutală a Rusiei în Ucraina, căutăm noi oportunități de creștere și încurajăm companiile maghiare să exploreze potențialul de afaceri și investiții din Republica Moldova”, a scris Alaiba pe pagina sa de facebook.

Mâine, demnitarul va coprezida la Budapesta cea de-a cincea sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.