VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Pre-Vetting a rămas fără un membru: Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron din funcția de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Pre-Vetting).

Vitalie Miron și-a depus demisia din funcția de membru al Comisiei Pre-Vetting și a anunțat că își încetează activitatea din data de 6 octombrie 2023.

Comisia Pre-Vetting a fost creată în luna aprilie a anului trecut pentru evaluarea integrității financiare și etice a candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor și al Consiliului Superior al Magistraturii.

Aceasta este constituită din șase membri. Trei dintre ei sunt propuși de partenerii de dezvoltare, iar trei de către fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale. Membrii Comisiei sunt desemnați de Parlament, cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.