VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Națională UNESCO a R. Moldova are un nou secretar general: Cine este Sergiu Musteață

Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO (CNRM) are de astăzi un nou Secretar General. Este vorba despre Sergiu Musteață, care preia această funcție de la maestrul Constantin Rusnac.

Sergiu Prodan, a mulțumit public maestrului Constantin Rusnac pentru activitatea sa remarcabilă de-a lungul celor 32 de ani în care a condus CNRM și l-a felicitat pe Sergiu Musteață pentru misiunea sa importantă.

„Vreau să mulțumesc din suflet maestrului Constantin Rusnac pentru întreaga activitate și dăruirea de care a dat dovadă, timp de 32 de ani, în care a condus Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO. Sub conducerea sa, Comisia a devenit un model de eficiență și profesionalism în raport cu UNESCO. Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO are, începând de acum, un nou Secretar General: Sergiu Musteață. Îi urez bun venit într-o misiune deloc ușoară, dar extrem de onorantă – promovarea valorilor UNESCO în Republica Moldova și peste hotare!”, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Potrivit lui Prodan, noul Secretar General, Sergiu Mustață, vine cu o experiență solidă și o viziune clară. Este arheolog/istoric și profesor universitar.

Acesta a colaborat cu Comisia la îndeplinirea formalităților privind includerea în Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO a vinăriilor subterane din Moldova (Cricova și Mileștii Mici).

„Sunt sigur că vom continua – și extinde – proiectele valoroase începute, vom crea noi punți internaționale și vom aduce mai aproape de oameni valorile educației, științei, culturii și patrimoniului. Mult succes, Sergiu Musteață! Ai tot sprijinul meu, în calitate de președinte al CNRM, și al Ministerului Culturii”, a mai scris Prodan.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.