VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cod galben de vânt puternic în toată țara. IGSU: Nu aprindeți vegetația uscată!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de vânt puternic pentru ziua de vineri, 10 noiembrie. Potrivit meteorologilor, avertizarea a intrat în vigoare la ora 11:00 și va fi valabilă până la ora 20:00. 

În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului sud-vestic în rafale până la 15-20 m/s. Vă rugăm să fiți precauți și să vă asigurați că obiectele de pe terase sunt bine fixate”, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să evite aprinderea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma spațiilor forestiere.

În condiții de vânt puternic, orice sursă de aprindere poate genera incendii devastatoare. Mai mult, persoanele care aleg să-și igienizeze gospodăriile, sunt rugate să nu ardă resturile menajere și vegetația uscată, deoarece orice scânteie se poate răspândi cu repeziciune”, recomandă IGSU.

Totodată, salvatorii atenționează populația să evite aflarea sub arbori și piloni electrici, dar și aflarea în zonele apropiate în cazul căderii firelor de înaltă tensiune.

De asemenea, specialiștii recomandă reamplasarea autovehiculelor aflate sub copaci, în locuri sigure, în vederea evitării prăbușirii arborilor peste acestea.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.