VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cod Galben de ploi cu fulgere. IGSU îndeamnă oamenii să nu iasă din casă sau să se pornească la drum

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni, pentru prevenirea situațiilor de risc, în contextul Codului Galben de ploi anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat în perioada 26 iulie, ora 16:00 – 27 iulie ora 08:00.

Salvatorii îndeamnă oamenii să evite aflarea sub arbori și piloni electrici, dar și aflarea în zonele apropiate în cazul căderii firelor de înaltă tensiune.

Totodată, populația este rugată să nu iasă din casă sau să pornească la drum, în acest interval de timp. Mai mult, specialiștii recomandă reamplasarea autovehiculelor aflate sub copaci, în locuri sigure, în vederea evitării prăbușirii arborilor peste acestea.

De asemenea, salvatorii avertizează maturii care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu le permite aflarea acestora in locuri deschise în condiții meteorologice nefavorabile.

IGSU recomandă acordarea atenției canalelor și rigorilor de evacuare a apelor pluviale, cât și întreprinderea măsurilor pentru menținerea funcționalității acestora în caz de necesitate. Mai mult, specialiștii recomandă gestionarea și monitorizarea bazinelor acvatice, starea digurilor de protecție și a barajelor. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.