VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNAS: Pensionarii ale căror venituri nu depășesc 5 mii de lei pot să-şi ridice suportul financiar unic în mărime de 1500 lei de la orice oficiu poștal

Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, stabilite până la 1 octombrie 2022, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 5000 de lei, sunt rugaţi, ca până la data de 26 octombrie curent, să-şi ridice suportul financiar unic în mărime de 1500 lei, de la orice oficiu poștal din țară, indiferent de ziua de plată a prestației sociale sau viza de reședință.

Persoanele care dețin card bancar își pot ridica banii de la instituţiile bancare.

Categoriile de beneficiari, care au dreptul la suportul financiar unic, pot fi găsiţi aici.

Conform CNAS, peste 581 mii de beneficiari de pensii și 73 mii beneficiari de alocații sociale de stat, stabilite până la 1 octombrie 2022, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 5000 de lei, vor primi suport financiar unic în mărime de 1500 de lei.

Așadar, beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, speciale, anticipate pentru carieră lungă, de dizabilitate, de urmaș, pentru vechime în muncă, pensiile unor categorii de angajați din aviația civilă, funcționari publici, pensiile unor categorii de angajați din domeniul culturii, militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensiile participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E Cernobâl, precum și a beneficiarilor din rândurile structurilor de forță, și a beneficiarilor de alocații sociale de stat, stabilite până la 1 octombrie 2022, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 5000 de lei vor beneficia de suportul unic respectiv.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.