VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA l-a reținut pe fostul președinte al raionului Anenii Noi

Fostul președinte al raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea a fost reținut, în această dimineață, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Potrivit CNA, acesta este bănuit că ar fi organizat trucarea unor licitații în interes propriu. 

Potrivit Centrului Național Anticorupție, în perioada 2018-2019, președintele raionului, exercitând influență asupra unor subalterni, ar fi inițiat licitații publice pentru construcții și reparații în unele instituții publice. Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și sediile persoanelor implicate. În urma acestora, fostul președinte al raionului Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore. 

„Urmărind un scop personal și aflându-se în conflict de interese, fostul președinte al raionului Anenii Noi ar fi favorizat un șir de companii și agenți economici, ale căror beneficiar efectiv este, fără să asigure concurența tratamentul egal și nediscriminatoriu al celorlalți participanți la licitații” se menționează într-un comunicat al CNA. 

Anterior, Rapcea a fost vizat în mai multe cazuri, printre care în 2018, când Serghei Rapcea a agresat fizic și a amenințat cu moartea un om de afaceri.

Tot în acea perioadă, mai mulți oameni din Anenii Noi au organizat proteste, cerând demisia președintelui de raion pe motiv că Rapcea, care era și șeful organizației teritoriale a Partidului Democrat, ar fi obligat mai mulţi primari din raion să adere la PD.

În 2019, Rapcea fusese acuzat și de faptul că ar fi numit în mod abuziv în funcția de director al spitalului raional o persoană care nu avea calificarea necesară.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.