VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA examinează averea lui Spînu. Ex-ministrul: „Hoții din țară continuă să mă atace public în cârdășie cu organele de drept”

Centrul Național Anticorupție (CNA) examinează demersul Procuraturii Generale (PG) cu referire la informația publică privind pretinse conturi bancare deținute în străinătate de către fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de către purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

„Pentru verificarea informațiilor menționate, CNA a interpelat Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor care, la rândul său urmează să ofere un răspuns la demersul CNA”, a precizat Starinschi.

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu a venit cu o reacție și susține că nu are ce ascunde, „mi-am făcut și îmi voi face munca onest”. Ex-ministru a declarat că „fugarii și hoții din țară”, continuă să atace public „în cârdășie cu organele de drept”.

„Fugarii și hoții din țară, în cârdășie cu organele de drept ale țării continuă să mă atace public. Repet, o fac în cârdășie cu organele de drept. Pentru mine e clar de ce o fac. Încă din primele zile de guvernare (din vara 2021) am vorbit că persoanele care au lucrat împreună cu regimul Plahotniuc nu trebuie să participe la reformarea justiției, sau la orice alt tip de reformă în țara asta.(…) Oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la CNA, la Procuratura Generală, la SIS, care au participat la expulzarea profesorilor turci din țara noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple. Societatea și-a câștigat libertatea de oligarhi și hoți foarte greu. Exponenții lor încă sunt în instituții și ei trebuie scoși cât mai repede de acolo. Eu nu am ce ascunde, mi-am făcut și îmi voi face munca onest. Să fie clar, voi cere mereu transparență și orice suspiciune să fie investigată cap coadă”, a scris Spînu pe o rețea de socializare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.