VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinste ostașilor români! Veteranul Constantin Cojocari, de 105 ani, decorat de președintele României

Născut la un an de la încheierea primului Război Mondial, basarabeanul Constantin Cojocari, în vârstă de 105 ani, a fost decorat de președintele României.

În semn de recunoștință pentru devotamentul față de România și pentru importantele servicii militare aduse țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul de război Constantin Cojocari, de 105 ani, a primit decorația conferită de președintele României, Klaus Iohannis, Crucea Națională „Serviciul Credincios”, clasa a III-a, cu însemn de pace, pentru militari.

Decorația a fost înmânată de însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României în Republica Moldova, Ovidiu Năftănăilă, cu participarea secretarului de stat MAE, Andrei Novac, a atașatului Apărării, lt.col. Ciprian Efimov și a președintelui Asociației Republicane a Veteranilor de Război ai Armatei Române, Mihail Postovan.

Născut la 2 februarie 1919, Constantin Cojocari a supraviețuit cu demnitate războiului și deportării staliniste, purtând mereu în suflet valorile românești.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.