VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci elevi vor reprezenta Moldova la Olimpiada internațională de robotică din Singapore

Cinci elevi moldoveni, care au modelat propriul robot, vor reprezenta țara noastră la Olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge din Singapore, care va avea loc în perioada 6-10 octombrie. Concursul internațional va întruni participanți din 160 de țări ale lumii.

Potrivit Ministerului Educației, tema competiției din acest an este „Hydrogen Horizons” și încurajează echipele să-și imagineze viitorul energetic al planetei și să propună modalități durabile de asigurare cu resurse regenerabile. 

Din echipa Moldovei fac parte patru băieți, care învață la licee din Capitală, și o fată care studiază la Școala Internațională din Georgia.

Elevii au avut o întâlnire cu ministrul Educației, Dan Perciun, unde i-au arătat cum funcționează robotul pe care l-au construit pentru competiție.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a obținut rezultate excelente în cadrul Olimpiadelor mondiale de robotică FIRST Global Challenge. 

În 2018, echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz, în ediția din 2019, echipa noastră a obținut  trei medalii de aur. 

În anul 2022, elevii noștri au obținut o  medalie de aur pentru Inovație în Inginerie în cadrul ediției care s-a desfășurat la Geneva. 

Participarea continuă la olimpiada FIRST Global Challenge este sprijinită de USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie, prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, alături de parteneri privați.

 Cu sprijinul USAID pe parcursul anilor au fost deschise peste 200 de cluburi de robotică în întreaga țară, urmând ca în anul viitor să fie create alte 50 de cluburi. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.