VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul atenționează Tiraspolul să excludă orice provocări și să asigure libera circulație în ziua alegerilor

Pe 2 noiembrie a avut loc o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC), la Bender. Chișinăul a informat că în Zona de Securitate, în locațiile aflate sub controlul autorităților, vor fi asigurate condiții pentru participarea locuitorilor la scrutin. În acest context, Chișinăului a atenționat partea transnistreană să excludă orice provocări și să asigure libera circulație a cetățenilor în ziua alegerilor.

Potrivit Biroului de Reintegrare, delegația Republicii Moldova a informat că în data de 5 noiembrie, în măsurile de menținere a ordinii publice vor fi antrenate forțele subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției dislocate în Zona de Securitate.

„În această ordine de idei, delegația Chișinăului a atenționat partea transnistreană să excludă orice provocări cu potențial de tensionare a situației. Participanții Comisiei Unificate de Control, inclusiv reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei au fost rugați să contribuie la asigurarea ordinii și liberei circulații a cetățenilor în ziua alegerilor”, se arată în declarația Chișinăului.

Totodată, părțile au discutat și subiectul lucrărilor neautorizate pe drumul ce leagă localitățile Bender și Varnița. Reprezentanții regiunii transnistrene a spus că montează un parapet metalic și au dat asigurări că circulația nu va fi periclitată. 

„Cu privire la faptul semnalizat anterior privind lucrările neautorizate pe drumul ce leagă localitățile Bender și Varnița, reprezentanții regiunii transnistrene au adus explicații precum că acestea au drept scop montarea unui parapet metalic cu lungimea de 225 metri și înălțimea de 75 centimetri, au afirmat că vor fi prevăzute treceri prin respectiva instalație și că nu va fi periclitată circulația”, menționează Biroului de Reintegrare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.