VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul va transmite noi mesaje de sprijin pentru Ucraina la Summitul NATO de la Washington, susține Mihai Popșoi

R. Moldova va avea o agendă clară de susținere a cauzei Ucrainei în cadrul Summitului NATO, care va avea loc săptămâna viitoare la Washington. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, la emisiunea „Dialog Deschis” de la deschide.md. Demnitarul va reprezenta Chișinăul la reuniunea statelor Alianței Nord-Atlantice. Totuși, acesta a notat că va discuta cu partenerii occidentali și despre sprijinul pe care aceștia pot să-l ofere R. Moldova.

„Așa cum am sprijinit Ucraina până acum, așa vom face și ne dorim ca și partenerii noștri internaționali să continue să sprijine Ucraina. Vom promova și noi această asistență, or sprijinul primit de Ucraina este un sprijin și pentru R. Moldova, și invers. Cu cât suntem mai rezilienți, cu atât mai bine pentru vecinii noștri din Ucraina. Astfel, în cadrul evenimentului, vom discuta cu partenerii cum poate R. Moldova să beneficieze mai mult de pe urma sprijinului, în special în domenii precum amenințările hibride, precum securitatea cibernetică, unde avem vulnerabilități foarte mari” a declarat Popșoi. 

Potrivit lui, Chișinăul mizează pe un sprijin mai mare, însă când vine vorba despre o decizie care trebuie luată în grup, cum este și cazul NATO, lucrurile pot să se miște mai greu.

„De aceea, noi de fiecare dată încercăm să cooperăm cu partenerii noștri pe linia bilaterală, lucrurile, de obicei, se mișcă mai repede, dar și în cadrul NATO există premise pentru a beneficia de pe urma oportunităților care ne sunt oferite” a subliniat Popșoi. 

Ministrul de Externe a declarat că, înainte de Summitul NATO de săptămâna viitoare, și-a coordonat agenda cu omologul de la București, Luminița Odobescu.

„Sigur, ne coordonăm agendele regulat, inclusiv în cadrul trilateralei, dar avem o coordonare foarte strânsă, cu doamna Odobescu am stabilit un contact foarte bun și nu doar pe acest palier, dar pe toate palierele. Adesea glumesc cu omologii mei din alte state, le sugerez că am avea nevoie ca cineva să le creeze concurență României când vine vorba de promovarea aceasta atât de aprigă a R. Moldova. Pentru că România, firește, este de departe cel mai mare avocat și promotor al R. Moldova și acest lucru ne bucură și ne onorează” a notat ministrul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.