VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul își promovează proiectele culturale în orașe europene

La începutul lunii iulie, tradițiile țării și proiectele culturale ale Capitalei vor fi promovate în Spania, în cadrul Festivalului ”Zilele Chișinăului la Barcelona”. Evenimentul va avea loc în data de 9 iulie, la două săptămâni după ce un festival similar va fi organizat în capitala Austriei, Viena.

Potrivit Primăriei Capitalei, în Barcelona va fi organizat un concert cu participarea artiștilor și colectivelor muzicale din Republica Moldova, dar și ansambluri de muzică și dans din Spania. Invitații speciali vor fi Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov.  

Totodată, cultura Spaniei va fi reprezentată de ansamblul de dans Esbart Dansaire de Rubi, care a fost fondat în 1923 și își sărbătorește în acest an centenarul.

Pe lângă participarea la concert, vizitatorii vor putea gusta și din bucatele tradiționale moldovenești.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.