VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinău, printre orașele lumii în care poți trăi ieftin

Chișinăul este orașul în care costul vieții este destul de redus. În acest an, Capitala figurează pe locul 265 din 362 de orașe ale lumii analizate de site-ul specializat numbeo.com privind costurile pentru servicii și produse. Chișinăul se plasează între Beijing și Skopje.

Clasamentul și poziționarea relativă pleacă de la costurile din viața reală consemnate la alimente de bază, chiria locuințelor, prețurile în restaurante și puterea de cumpărare.

Potrivit bani.md, la capitolul chirie Chișinăul se află pe locul 298, nivelul prețurilor au plasat Capitala pe locul 290, iar la capitolul prețurile din restaurante – pe locul 267.

Deși prețurile pentru servicii și produse sunt mici, bunăstarea precară a populației se manifestă și printr-un nivel înalt al sărăciei. În prezent, peste25% din populația țării trăiește sub pragul sărăciei, iar Republica Moldova are una dintre cele mai înalte rate ale sărăciei printre statele europene.

Un studiu al „GfK Purchasing Power Europe 2021” arată că moldovenii înregistrează cel mai mic venit pe cap de locuitor, de 1 892 de euro, ceea ce reprezintă mai puțin de 13% din media europeană.

La nivel mondial cele mai scump oraș din lume sunt Hamilton de pe insulele Bermude, Zurich și Basel, Elveția. Ultimele locuri, cu cel mai mic cost al vieții, sunt ocupate de localitățile Islamabad, Lahore și Karachi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.