VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cetățenii, atenționați de IGSU: Exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă

Exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă. Avertizarea vine din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să evite exploatarea, utilizarea și încărcarea buteliilor.

În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi”, avertizează IGSU.

Totodată, pompierii subliniază că se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte. În preajma sezonului de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.

Potrivit acestora, exploatarea buteliilor de gaz poate avea consecințe devastatoare pentru oameni. Un caz de rezonanță în care au avut de suferit 6 persoane, inclusiv un copil s-a produs în municipiul Chișinău în toamna anului 2018.

O explozie de proporții care avut loc pe bulevardul Moscovei 11/5 din cauza exploatării unei butelii de gaz, în noapte de 6 spre 7 octombrie 2018 a dus la prejudicii impunătoare și la deteriorarea mai multor apartamente dintr-un bloc de locuit. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează că utilizarea cu încălcări a buteliilor de gaz poate provoca consecințe devastatoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.