VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Centralele „Termoelectrica” intră într-un proces de modernizare. Statul lansează un studiu de fezabilitate de 8 luni

Sistemul de termoficare din Chișinău va fi supus unui studiu de fezabilitate de opt luni în cadrul unui proiect de modernizare, care prevede, în perspectivă, și construcția unei noi centrale de cogenerare la Termoelectrica.

Studiul de fezabilitate este parte a celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, finanțat de Banca Mondială. Procesul va fi realizat de două companii din Macedonia de Nord și din Marea Britanie, selectate în cadrul unei licitații internaționale, iar ieri a avut loc și prima vizită de documentare.

„Contăm pe faptul că urmează a fi identificate cele mai bune soluții care există în sector, deoarece de acest studiu de fezabilitate depinde ce vom face mai departe și cum vom moderniza infrastructura energetică în cadrul Termoelectrica”, a declarat directorul Termoelectrica, Iurie Razlovan.

În cadrul studiului de fezabilitate urmează să fie examinate diferite tehnologii moderne, soluții de combustibili, tehnologii complementare, modele energetice și strategii de investiții ce vor contribui la dezvoltarea sistemului de termoficare din mun. Chișinău.

De asemenea, cel de-al doilea proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică vizează, în perspectivă, și construcția unor noi centrale de cogenerare de înaltă eficiență, cu o capacitate de 55 MW, în cadrul Termoelectrica.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.