VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele mai importante proiecte de lege votate în Parlament

Deputații s-au întrunit ieri, 22 decembrie, în ședință pentru a aproba mai multe proiecte de legi importante.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos cele mai importante proiecte de lege votate astăzi în Parlament:

  • Politica politica fiscală și vamală pentru anul 2023: miliarde de lei vor fi pompate înapoi în domeniul privat, prin măsuri de ajutor pentru business. Proiectul, votat în două lecturi.
  • Bugetul de stat pentru anul 2023: prevede majorări salariale pentru toți bugetarii, creșterea salariului minim la 4.000 lei; mai mulți bani către bugetele locale etc. Proiectul, votat în două lecturi.
  • Votat în lectură finală: De la 1 martie 2023, femeile care vor lucra în perioada concediului de maternitate vor putea beneficia și de salariu, şi de indemnizație.
  • Se majorează bursa pentru formare profesională a șomerilor. Cuantumul acesteia crește de la 15% la 35% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent. Șomerii care inițiază o afacere vor primi o subvenție majorată – de la 50% la 80%, dar nu mai mult de 20 de salarii medii pentru anul precedent, din cheltuielile necesare pentru оnființarea afacerii.
  • Se reduce costul actelor permisive pentru operatorii de transport rutier. Votat în două lecturi.
  • Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea munci de la distanță, inclusiv din afara Republicii Moldova.
  • Președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministrul nu vor mai beneficia, la final de mandat, de pază de stat.
  • Pachet de legi care va simplifica comerțul electronic, votat în prima lectură.
  • Legislația privind prevenirea și combaterea spălării banilor va fi îmbunătățită, pentru a preveni infracțiuni similare „Laundromatuluii”. Proiectul, votat în prima lectură.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.