VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / Cele 100 de mii de cărți donate de România au fost transmise în cadrul unei ceremonii oficiale din PMAN

Cele 100 de mii de cărți în limba română, în format fizic și digital, achiziționate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), au fost transmise oficial autorităților responsabile de la Chișinău și urmează să ajungă în majoritatea  bibliotecilor din R. Moldova.

Acțiunea a avut loc în cadrul unei ceremonii desfășurată astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, președintelui Parlamentului, Igor Grosu, ministrului Culturii, Sergiu Prodan, ambasadorului României la Chișinău, Cristian Leon Țurcanu, și altor oficialități.

În luarea sa de cuvânt, Adrian Dupu a menționat că România creează în continuare și poduri culturale, și poduri fizice în R. Moldova, și va continua să facă acest lucru.

„Mă bucur să văd că acest proiect la care lucrăm mai bine de un an prinde astăzi viață, iar cele aproximativ 100 de mii de cărți au ajuns în Chișinău și urmează să fie distribuite în întreaga Republica Moldova. Aceste cărți în limba română vor ajunge în 300 de biblioteci din aproximativ 200 de localități… Sper că aceste cărți vor ajunge în mâine unui număr cât mai mare de copii, tineri și vârstnici”, a declarat el.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de mulțumire adresat autorităților de la București.

„În ultimele săptămâni avem evenimente foarte frumoase. De la podul de la Ungheni pe care l-am semnat, la microbuzele școlare aduse de statul român și la cel mai mare lot de carte din istoria noastră – 100 de mii de volume. Un mare mulțumesc celor care au venit cu această idee, editurilor care au răspuns la această idee și felicitări celor 300 de biblioteci beneficiare”, a spus șeful legislativului.

Ambasadorul României, Cristian Leon Țurcanu, a menționat că acest proiect este unul care se înscrie foarte armonios în ceea ce a făcut și face România pentru R. Moldova.

„Un moment cu adevărat simbolic. Simbolic nu doar prin dimensiunea acestei donații care este impresionantă, dar și prin faptul că acest moment reprezintă o adevărată investiție în viitor. Viitorul nu există fără cultură, fără limbă, istorie și tradiție”, a declarat el.

De menționat că beneficiarul direct al donației este Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Instituția va distribui volumele ulterior, în cel mai scurt timp, către bibliotecile publice din 300 de localități.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.