VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cel mai mare oraș din sudul țării va avea o nouă stație de epurare

În municipiul Cahul, cel mai mare oraș din sudul țării, au început lucrările de construcție a noii stații de epurare a apelor uzate, proiect ce costă aproximativ 9 milioane de euro. De asemenea, a început și construcția rețelei de canalizare, cu o lungime de 33 de kilometri, la care vor fi conectate 1900 de gospodării din orașul Cahul.

Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, aflată la Cahul, a precizat că lansarea lucrărilor are loc în cadrul proiectului amplu ”Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” în valoare totală de 46,4 mil. de euro, bani oferiți sub formă de grant de Germania (33,5 mil. euro) și de Uniunea Europeană (12,9 mil. euro).

Proiectul mai prevede proiectarea și construcția rețelelor urbane de alimentare cu apă și canalizare în Cahul, inclusiv 3 km de apeduct magistral nou de la stația de pompare, construcția apeductelor și canalizării în satele Cotihana și Crihana Veche, procurarea echipamentului de operare și mentenanță pentru „Apă-Canal Cahul” și instalarea a 8000 de contoare cu citire la distanță, inclusiv sistemele de citire, înregistrare și procesare a datelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.