VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cehia vrea să construiască o centrală electrică în Republica Moldova

Compania din Cehia Emma Kapital, acționară a grupului Premier Energy, își propune să construiască o centrală electrică de echilibrare în Republica Moldova. Secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a confirmat susținerea pentru acest proiect, considerându-l esențial pentru dezvoltarea infrastructurii energetice.

”Centrala de echilibrare are rolul de a facilita integrarea eficientă a surselor regenerabile de energie, contribuind la menținerea stabilității sistemului energetic. Proiectul ar aduce beneficii multiple, oferind investitorilor în surse regenerabile posibilitatea de echilibrare, integrarea extinsă a acestor surse, alimentarea continuă a consumatorilor cu electricitate local produsă, precum și atragerea de investiții private în sectorul energetic”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Cu o capacitate estimată între 40 și 60 MW, centrala ar fi un pas important pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

Secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a participat la Forumul de afaceri Moldova – Cehia, desfăşurat cu ocazia vizitei preşedintei Maia Sandu în Cehia şi desfăşurării Comisiei mixte interguvernamentale.

Compania din Cehia Emma Kapital Group este cel mai mare investitor în domeniul energetic din Moldova, fiind acționar al grupului de companii Premier Energy.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.