VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC susține că a devenit ținta unei campanii de denigrare: „Nu este exclus că se pregătește terenul pentru anumite scenarii”

Comisia Electorală Centrală (CEC) susține că, în ultimul timp, ar fi devenit ținta unei campanii de denigrare, „promovată cu insistență de anumiți actori politici”. Autoritatea electorală susține că scopul urmărit este de a discredita instituția în ajunul scrutinului din toamnă și dă asigurări că „nu se va lăsa atrasă în jocuri și scenarii politice”.

Potrivit autorității electorale, acuzațiile aduse CEC sunt totalmente nefondate şi este absolut evident că respectivii actori politici promovează în spațiul public cu bună știință falsuri, încercând să atragă autoritatea electorală în polemici pe subiecte politice.

„Comisia are toate motivele să creadă că scopul real urmărit este de a discredita instituția în ajunul unui exercițiu democratic important pentru țara noastră – alegerile locale generale din data de 5 noiembrie 2023. Nu este exclus că, în așa fel, se pregătește terenul pentru anumite scenarii politice în perioada campaniei electorale, dar şi în perioada post-electorală. Însă, dincolo de interesele politice ale anumitor forțe, CEC ține să transmită un mesaj clar: nu se va lăsa atrasă în jocuri şi scenarii politice! Misiunea CEC este să asigure buna organizare și desfășurare a alegerilor. CEC îndeamnă subiecții electorali să renunțe la acțiunile ce urmăresc atragerea instituției în diverse scenarii cu mize de partid înguste”, se arată în comunicatul CEC.

Totodată, instituția a venit cu un apel către alegători să nu se lase induși în eroare de acuzațiile false în adresa CEC, cu care operează unii actori politici, urmărindu-și propriile interese.

„CEC a fost şi rămâne în serviciul valorilor democratice şi își va îndeplini cu strictețe obligațiunile pe care le are în conformitate cu legislația în vigoare. Comisia va fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, gata să facă față oricăror provocări și va continua să depună eforturi consolidate pentru garantarea unor alegeri corecte”, precizează autoritatea electorală.

Edilul de Chișinău, Ion Ceban, care a anunțat că va candida pentru un nou mandat, a declarat că CEC pregătește fraudarea alegerilor locale din Chișinău. Primarul a solicitat demisia președintei CEC, Angelica Caraman, pe motiv că anterior a fost membră a Partidul Acțiune și Solidaritate, iar noile legi electorale, potrivit lui Ceban, ar fi elaborate „în favoarea colegilor săi din PAS”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.