VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC: Fiecare al patrulea primar ales în cadrul alegerilor locale generale este femeie

Fiecare al patrulea primar ales în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023 este femeie. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală.

Potrivit CEC, vârsta medie a primarelor alese este de 𝟒𝟗 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢.

Cea mai tânără primară are 𝟐𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 (s. Chirsova, UTA Găgăuzia), iar ce mai în vârstă are 𝟔𝟗 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 (com. Obreja Veche, raionul Fălești).

CEC mai subliniază că Cahul este raionul care are cele mai multe femei alese în funcția de primar.

Menționăm că în cadrul scrutinului din 5 noiembrie 2023 au fost alese în funcția de primar 𝟐𝟏𝟓 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.