VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cazul lui Iulian Muntean a jucat festa unor procese de reformare în justiție, susține membrul CSM, Ion Guzun

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, care a trecut testul Comisiei Pre-Vetting cu un dosar penal pe rol, avea obligația să anunțe evaluatorii despre acest lucru. Declarația a fost făcută de membrul CSM, Ion Guzun, care susține că, pe lângă această abatere, scandalul s-a agravat și mai mult din cauza lacunelor birocratice din sânul structurilor de anchetă ale țării.

”Cazul Iulian Muntean afectează imaginea CSM. Iulian Muntean a depus dosarul nefiind susținut de nimeni, fiind avocat și lector universitar, el era obligat să indice în acel chestionar, chiar dacă este voluntar. Tu îți arăți integritatea ta atunci când ești întrebat dacă ești subiectul unei investigații penale. Dumnealui nu a indicat acest lucru”, a declarat Ion Guzun în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Totodată, membrul CSM a precizat că scandalul a scos la iveală un șir de neclarități și probleme birocratice de la CNA și Procuratura Anticorupție.

”Comisia de Vetting a solicitat informațiile de la celelalte entități. Pe parcurs am văzut că dosarul este la Procuratura Anticorupție și că, de fapt, cinci ani în urmă, nu a introdus datele necesare în banca de date cu privire la infracțiuni. Acum putem să discutăm mult, că este vina ofițerilor CNA sau a celor de la PA. Contează faptul că noi am constatat că o persoană a trecut prin toate punctele vulnerabile din acest sistem și a demonstrat că pe parcursul a ultimelor cinci ani 80 de persoane nu au apărut în vreo bază de date. Asta înseamnă mult. Acest lucru joacă festa în procesul de reformă, procesul de investigare a unor cazuri mai complexe”, a precizat Ion Guzun.  

Amintim, ieri, candidatul majorității parlamentare PAS pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, și-a depus cererea de demisie la nici trei săptămâni de la desemnare. Fostul membru CSM a plecat din funcție după ce a generat un scandal de proporții. Muntean a trecut de Comisia Pre-Vetting cu un dosar penal pe rol, deschis încă în 2018.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.