VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câți bani au trimis acasă moldovenii din diasporă în 11 luni ale anului curent?

Moldovenii din diasporă au trimis acasă echivalentul a 1,592 miliarde dolari în 11 luni ale anului 2022 cu 8% mai mult față de perioada similară a anului precedent, arată datele Băncii Naționale a Moldovei.

În luna noiembrie moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă 153,16 milioane dolari, iar suma a rămas neschimbată față de luna octombrie, o valoare maximă din toate timpurile.

Majoritatea transferurilor au fost făcute în euro – 80,9% și 19,1% în dolari.

Recordul precedent a fost stabilit acum 14 ani în 2008, când volumul remitențelor a fost de 1,4 miliarde de dolari, sau cu 38 milioane mai puțin decât acum.

Expertul economic, Veaceslav Ioniță anticipează că, în acest an remitențele pentru prima dată vor depăși nivelul de 1,7 miliarde de dolari anual.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, peste 237 mii de familii din Republica Moldova primesc bani de la rudele aflate la muncă peste hotare, iar aproape jumătate din acestea depind în totalitate de remitențe.

În prezent, estimativ, peste hotarele Republicii Moldova se află circa 1 milion de cetățeni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.