VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Capul Bisericii Catolice, îngrijorat de evoluția Inteligenței Artificiale. Papa Francisc vrea un tratat internațional de reglementare 

Papa Francisc a lansat un apel pentru un tratat internaţional cu caracter juridic obligatoriu care să reglementeze Inteligenţa artificială, informează Reuters. Suveranul pontif a lansat apelul în cadrul unui mesaj denumit „Inteligența Artificială și Pacea”, trimis liderilor mondiali.

„Răspândirea la scară globală a inteligenţei artificiale arată foarte clar că, alături de responsabilitatea statelor suverane de a-i reglementa utilizarea în plan intern, organizaţiile internaţionale pot juca un rol decisiv în a ajunge la acorduri multilaterale şi la coordonarea aplicării şi implementării. Îndemn comunitatea globală a naţiunilor să coopereze pentru a adopta un tratat internaţional cu caracter obligatoriu care să reglementeze dezvoltarea şi utilizarea inteligenţei artificiale în multiplele sale forme”, a scris Papa Francisc.

Suveranul pontif, care a criticat deseori industria de armament, a avertizat împotriva utilizării inteligenţei artificiale în sistemele de armament.

„Cercetarea în domeniul tehnologiilor emergente în aşa-numitul sector Sisteme de arme letale autonome, inclusiv transformarea inteligenţei artificiale într-o armă, reprezintă cauza unor preocupări etice grave. Sistemele de arme autonome nu pot fi niciodată subiecţi responsabili din punct de vedere moral”, a mai adăugat papa Francisc.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.