VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Cântărețul Gabriel Cotabiță a decedat la vârsta de 69 de ani

Gabriel Cotabiță, una dintre cele mai mari voci ale muzicii pop românești, a murit sâmbătă, la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut de compozitorul și dirijorul Ionel Tudor, care a colaborat strâns cu artistul de-a lungul carierei sale. Cotabiță a fost cunoscut pentru piese celebre precum „Noapte albastră” și „Te rog, domnișoară, nu pleca” și a fost un simbol al muzicii românești din anii ’80 și ’90.

După un stop cardio-respirator în 2015, artistul a luptat cu probleme de sănătate, dar a rămas o figură iubită în muzica românească. Condoleanțe au fost transmise de către colegi din breaslă, inclusiv de Corina Chiriac, care a subliniat curajul și optimismul său.

Corina Chiriac a declarat că Gabriel Cotabiță a fost un exemplu de speranță, revenind din pragul morții în urmă cu câțiva ani.

„Le adresez mamei și soției sale cele mai sincere condoleanțe. Deși știam că suferă și că este într-o situație de sănătate precară, nu voiam să cred că ne vom despărți tocmai acum. L-am căutat de ziua lui, Scorpion ca mine, și nu a răspuns la telefon. M-am gândit că mă va suna el la un moment dat. Îmi pare extrem de rău, dar aș vrea să subliniez faptul că celebritatea lui Gabriel Cotabiță ar trebui să ne ajute pe toți să credem că așa cu el s-a întors din moarte, nu există moarte. Eu îi doresc drum liniștit și lin către lumina lui Dumnezeu”, a spus Corina Chiriac pentru România TV, citată de DC News.

Artista a declarat că regretă dispariția lui Gabriel Cotabiță.

„Mi-a spus că se simte rău. Medicamentele care îl ajutau să trăiască, în același timp îl împovărau ca stare de sănătate. Nu era bucuros, i-ar fi făcut plăcere să mai urce pe scenă, să povestim, era un om vesel, spuneam bancuri. Sunt tulburată de această veste, pentru că deși știam că se simte rău… toți ne mai simțim rău, dar parcă nu te aștepți să-l pierzi pe colegul tău de-o viață imediat”, a mai spus Corina Chiriac.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.