VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Candidații la bacalaureat vor putea obține nota „10” din oficiu la Informatică

Candidații la examenul național de bacalaureat pot solicita nota ”10” din oficiu, la proba de examen la Informatică, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Facilitatea este disponibilă începând cu sesiunea de bacalaureat 2024, pentru candidații care au promovat, pe parcursul claselor a X-a – a XII-a, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului Informaticii.

Aceștia trebuie să dețină certificate/diplome care să ateste un nivel avansat de competențe pentru următoarele domenii: A. limbaj de programare, B. structura calculatorului, rețele, C. baze de date. Conform Metodologiei aprobate candidații trebuie să dețină trei certificate, câte un certificat pentru fiecare domeniu separat din cele trei domenii menționate.

„Această decizie este adoptată ținând cont de creșterea semnificativă a interesului față de domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor. Totodată, ne propunem să susținem elevii care au aptitudini deosebite în domeniul Informaticii. În metodologie se conține o listă a examenelor internaţionale acceptate de către minister. Criteriul de bază al selecției examenelor internaționale a fost posibilitatea de a obține o confirmare oficială a certificatului respectiv din partea companiilor internaționale și care poate fi verificată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare”, a menționat ministrul Dan Perciun.

În prezent, nota „10” (zece), din oficiu, la examenul național de bacalaureat este acordată liceenilor câștigători ai olimpiadelor naționale și/sau internaționale la disciplinele de studiu, precum și celor care au competențe lingvistice, certificate la nivel internațional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.