VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cancelarul german Olaf Scholz confirmă vizita la Chișinău: R. Moldova face parte din familia noastră europeană

Cancelarul german Olaf Scholz confirmă că la data de 1 iunie vine la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

Vom călători la Chișinău deja la 1 iunie la cel de al doilea summit al Comunității Politice Europene care va fi organizat de R. Moldova. Această întâlnire va demonstra încă odată unitatea Europei în aceste vremuri. Ne întâlnim în mod informal în cadrul unei discuții și acest lucru este foarte important pentru înțelegere în Cadrul Europei și pentru schimb în cadrul statelor care nu sunt membre ale UE”, a declarat Olaf Scholz în cadrul unei conferințe comune la București cu președintele României, Klaus Iohannis și președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Totodată, acesta a dat asigurări că Germania susține parcursul european al R. Moldova.

În centrul discuțiilor noastre s-a axat situația dificilă în care se află în prezent R. Moldova. Moldova face parte din familia noastră europeană și salut în mod deosebit cât de determinat a abordat această țară reformele necesare, indispensabile pentru aderare la UE. Moldova poate fi sigură de sprijinul nostru pentru acest drum. Am asigurat-o încă odată pe doamna președintă Maia Sandu de acest lucru. Moldova nu este singură și beneficiază de sprijin masiv internațional”, a mai spus cancelarul german.

Reamintim că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.