VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Canada anunță sancțiuni împotriva a nouă persoane din Moldova, asociate lui Șor și Plahotniuc

Canada impune sancțiuni împotriva a nouă persoane din R. Moldova, asociate oligarhului Vladimir Plahotniuc și fostului deputat fugar Ilan Șor. Anunțul a fost făcut astăzi de Mélanie Joly, ministra Afacerilor Externe din Canada.

Aceste sancțiuni sunt impuse împotriva a nouă persoane din Moldova, asociate cu oligarhii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, anterior sancționați de Canada. Unele persoane sancționate astăzi sunt, de asemenea, legate de partidul politic al lui Șor. Partidul Șor, a fost sancționat de Canada în iunie 2023, ca răspuns la eforturile sale continue de a destabiliza guvernul moldovenesc în favoarea Rusiei”, menționează Guvernul Canadei.

Totodată, sursa citată anunță că au fost sancționate și 6 posturi de televiziune cărora li s-a revocat licențele de funcționare de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Aceste canale promovează și difuzează în mod activ dezinformarea rusă pentru a justifica războiul de agresiune împotriva Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

Potrivit TV8, în lista celor nouă se regăsesc: liderul Partidului Regiunilor – Alexandr Kalinin; interlopul moldovean Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, sora fostului lider democrat Vlad Plahotniuc – Vera Plahotniuc, consilierii municipali Valeriu Klimenko și Serghei Burgudji, fosta deputată Maria Albot, precum și Igor Himici

Din lista celor nouă persoane mai fac parte vicepreședinta raionului Orhei, Tatiana Platon, dar și Arina Corșicova, deținătoarea companiei Media Contact SRL.

Menționăm că Canada impune aceste sancțiuni împotriva colaboratorilor ruși din Moldova în contextul celei de-a patra întâlniri a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care a avut loc astăzi, 17 octombrie 2023, la Chișinău.

Amintim că la începutul lunii iunie 2023, Canada a anunțat sancțiuni împotriva a șapte persoane și Partidului Șor, declarat între timp neconstituțional. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Gheorghe Cavcaliuc și Marina Tauber.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.