VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Campioanele Republicii Moldova și României la fotbal își dau întâlnire la Tiraspol, în plină alertă antiteroristă

Asociația ”Promo-Lex” critică UEFA pentru transferul meciului Sheriff Tiraspol  și ”Farul Constanța” la Tiraspol, în plină alertă antiteroristă în stânga Nistrului, transmite anticorupie.md.

”Sub cod galben de alertă teroristă în regiunea transnistreană, astăzi are loc meciul dintre echipele Sheriff Tiraspol și Farul Constanța, începând cu ora 20:00. Administrația de la Tiraspol a prelungit codul galben cu încă 60 de zile. Între timp, Asociația Promo-Lex de la Chișinău, care promovează drepturile omului în stânga Nistrului, critică UEFA pentru transferul meciului Sheriff – Farul Constanța de la Chișinău, la Tiraspol”, se arată într-un articol al anticoruptie.md.

„Acordul pentru desfășurarea meciului pe stadionul din Tiraspol este un cadou generos și gratuit, inclusiv de imagine și financiar pentru administrația locală ilegală”, susțin apărătorii drepturilor omului, citați de RFI, într-o corespondență de la Chișinău. 

Asociația Promo-LEX consideră că decizia luată de UEFA de a transfera meciul de fotbal Sheriff Tiraspol – Farul Constanța de la Chișinău la Tiraspol contravine angajamentelor asumate de Federația Moldovenească de Fotbal, UEFA și FIFA în promovarea și respectarea drepturilor omului. ”Or, este un fapt notoriu că teritoriul din stânga Nistrului rămâne un spațiu închis, izolat controlat de un regim ilegal, unde drepturile omului nu pot fi promovate, monitorizate, evaluate și apărate”, precizează Promo-Lex.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.