VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bunurile persoanelor sancționate la nivel internațional vor putea fi preluate de stat

Parlamentul Republicii Moldova, prin votul deputaților PAS, a adoptat în lectură finală un proiect mai amplu de revizuire a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale, care conține și o normă care va permite statului să preia sau să blocheze bunurile persoanelor vizate de sancțiuni internaționale.

”Adoptarea acestui document face parte din Planul de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul acestuia, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de deoligarhizare prin eliminarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice”, se arată în nota informativă a proiectului.

În document mai sunt stipulate o serie de prevederi care se referă la bunurile care fac obiectul măsurilor restrictive internaționale. Mai exact, vor fi consacrate în lege o serie de dispoziții privind raportarea acestor bunuri, preluarea controlului asupra lor sau blocarea bunurilor vizate de aceste sancțiuni. Astfel, principalii subiecți vizați de proiectul de lege și în privința cărora va fi posibil de aplicat măsuri restrictive internaționale sunt persoanele fizice și juridice din țară și de peste hotare, care  au comis fapte unanim sancționate la nivel mondial, asasinate sau acte de tortură față de persoane ce au încercat să demaște acțiuni ilegale comise de funcționari publici străini sau care prin activitatea lor urmăreau să apere drepturile omului recunoscute la nivel mondial.

Amintim, în acest an, Consiliul Uniunii Europene a decis sancționarea a patru politicieni din Republica Moldova acuzate că vor să destabilizeze situația în țară. Este vorba despre Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber și Vladimir Plahotniuc. De asemenea, Veaceslav Platon a fost inclus de Canada în lista persoanelor sancționate, alături de Plahotniuc și Șor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.