VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bulgaria și R. Moldova vor semna un acord comun de cooperare ce prevede scutiri de taxe la import

Republica Moldova și Bulgaria ating o nouă etapă a relațiilor bilaterale. Cele două țări vor semna un acord de cooperare pentru dezvoltare, document negociat, în prezent, de guvernele de la Chișinău și Sofia.

Inițierea procesului de semnare a acordului a fost avizată de Comisia parlamentară pentru politică externă.

Astfel, Republica Moldova va coopera cu Bulgaria în mai multe domenii, printre care comerțul și economia, sporirea eficienței resurselor și reducerea vulnerabilității energetice, ocuparea forței de muncă și politici sociale, domeniul afacerilor interne etc.

Acordul prevede, de asemenea, că bunurile și serviciile procurate sau importate în Republica Moldova în contextul implementării programelor și proiectelor de asistență vor fi scutite de plata taxelor și impozitelor.

Acordul urmează a fi încheiat pe o perioadă nelimitată. În prezent, R. Moldova mai are încheiate acorduri similare cu guvernele Cehiei, Germaniei și Suediei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.