VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bucureștiul a decis. Alegerile prezidențiale din România vor avea loc în 24 noiembrie, iar cele parlamentare – în 1 decembrie

Coaliția de guvernare din România PSD-PNL a stabilit joi, 4 iulie, în urma unei ședințe care a durat mai puțin de două ore, ca turul întâi al alegerilor prezidențiale să se desfășoare pe 24 noiembrie, iar turul al doilea pe 8 decembrie.

De asemenea, coaliția a stabilit și data alegerilor parlamentare, pe 1 Decembrie, chiar de Ziua României.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale si parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale. Astfel, primul tur va fi în data de 24 noiembrie, iar cel de-al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, se arată în comunicat.

Asta în condițiile în care 1 Decembrie pică duminica, iar 30 noiembrie – care e tot zi liberă – pică sâmbătă, nu va exista un weekend prelungit, ceea ce scade riscurile ca o parte a populației să fie plecată într-o mini-vacanță, notează presa de peste Prut.

Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale ar urma să fie discutată în ședința de Guvern.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.