VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bogdan Aurescu: Așa-zisa „limbă moldovenească” este o construcție artificială a Uniunii Sovietice

Așa-zisa „limbă moldovenească” nu există, este o construcție artificială a Uniunii Sovietice și a fost folosită de Rusia în scopul de a dezinforma, susține Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României.

Întrebat despre afirmațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a declarat că limba română trebuie de fapt să se numească „moldovenească”, Bogdan Aurescu a declarat că decizia istorică adoptată de Parlamentul de la Chișinău de a înlocui sintagma „Limba moldovenească” cu „Limba Română” în toate actele, „restabilește adevărul istoric cu privire la denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova”.

„Nu e obișnuit sau cutumiar ca un ministru de externe să comenteze afirmațiile unui purtător de cuvânt al unui alt Minister de Externe. Tot ce pot să vă spun este doar că, atunci când Parlamentul Republicii Moldova a luat această decizie – o decizie istorică – România a salutat acest pas extrem de important, pentru că acesta restabilește adevărul istoric cu privire la denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova și, în același timp, el reprezintă un semnal al maturității societății din Republica Moldova și al aderării acesteia la valorile europene. Așa-zisa “limbă moldovenească” nu există, este o construcție artificială a Uniunii Sovietice și a fost folosită apoi de Rusia în scopul de a dezinforma”, a spus șeful diplomației de la București, luni, în cadrul declarațiilor înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.