VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Bilanțul statistic al activității Biroului permanent al Parlamentului: 28 de hotărâri

Pe parcursul anului 2022, Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 43 de ședințe și a adoptat 28 de hotărâri, potrivit bilanțului statistic al procesului legislativ pentru anul trecut.

Biroul permanent al Parlamentului are atribuția de a propune data convocării şedinţelor plenare, de a aproba proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare, de a pregăti și a asigura desfășurarea lucrărilor Parlamentului, de a coordona activitatea comisiilor permanente.

Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, componența nominală și numerică a Biroului permanent se stabilește la propunerea fracțiunilor parlamentare, în funcție de reprezentarea proporțională a acestora în Parlament.

Din el fac parte, din oficiu, preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului.

Astfel, din Biroul permanent al Parlamentului de legislatura a XI-a fac parte Igor Grosu, Preşedintele legislativului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, vicepreședinții Parlamentului, precum și reprezentanții Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Lilian Carp, Dan Perciun; reprezentanții Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Constantin Starîș; reprezentantul Fracțiunii Partidului Politic „Șor”, Denis Ulanov.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.