VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bilanțul inundațiilor devastatoare din Libia: 11.300 de morți și peste 10.000 de dispăruți

Numărul mare de oameni morți sau dispăruți în orașul Derna, din Libia, îi copleșește pe supraviețuitori, care spun că au avut la dispoziție doar câteva minute pentru a scăpa înainte ca orașul de pe coastă să fie devastat de un torent asemănător unui tsunami, transmite Sky News.

Aproape un sfert din oraș a fost măturat de ape, în urma unei inundații masive alimentate de ruperea a doua baraje în urma unor ploi abundente. Pe rețelele de socializare au apărut imagini care surprind torentul de apă care, în doar câteva secunde, a măturat zeci de mașini pe o stradă din Derna.

Oficialii locali spun că numărul deceselor va crește dramatic, deoarece alte 10.100 de persoane sunt dispărute. Până în prezent, au fost descoperite 11.300 de cadavre, cele mai multe în orașul Derna. Totodată, peste 38.640 de persoane au fost strămutate din cauza inundațiilor.

Un oficial al ONU a declarat că majoritatea victimelor ar fi putut fi evitate.

„Dacă ar fi existat un serviciu meteorologic care să funcționeze normal, ar fi putut emite avertismente. Autoritățile de gestionare a situațiilor de urgență ar fi putut efectua evacuarea”, a declarat șeful Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), Petteri Taalas, citat de ziua.md.

Daniel, o furtună mediteraneană neobișnuit de puternică, a provocat inundații apocaliptice în mai multe orașe din estul Libiei, însă cel mai afectat a fost orașul port Derna.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.