VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BERD va oferi un grant de 2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire a clădirilor din Bălți

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un grant în valoare de 2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de livrare a apei calde menajere și implementarea sistemului de distribuție pe orizontală a agentului termic în blocurile de locuit din municipiul Bălți.

În ședința de miercuri, 3 noiembrie, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant între Republica Moldova și BERD în vederea realizării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”) – Faza II”, semnat la 5 octombrie 2022, la Chișinău.

În urma implementării Fazei II a Proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale în 166 de blocuri de locuit, iar în 296 – va fi modernizat sistemul intrabloc de distribuție pe orizontală a agentului termic și a apei calde menajere. Totodată, este prevăzută construirea colectoarelor de căldură și implementarea distribuției de căldură, modernizarea instalațiilor de tratare a apei pentru a asigura operațiuni fiabile și automatizate, introducerea sistemului digitalizat de detectare a scurgerilor de agent termic sau a defecțiunilor echipamentelor.

Proiectul va contribui la creșterea calității serviciilor prestate locuitorilor din municipiul Bălți prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție pe orizontală intrabloc, asigurarea confortului termic în edificii, prin gestionarea individuală a consumului de energie termică. Totodată, vor fi optimizate costurile operaționale, reduse pierderile de energie termică și va crește durata de exploatare a utilajelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.