VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Belgia va depune eforturi, în perioada președinției UE, pentru pregătirea cadrului de negocieri cu R. Moldova, susține premierul de la Bruxelles

Pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene, deținută de Belgia, autoritățile de la Bruxelles vor depune eforturi pentru ca R. Moldova să treacă la noi etape în cadrul negocierilor de aderare la UE. Declarația a fost făcută de premierul belgian, Alexander de Croo, aflat în vizită la Chișinău. Oficialul de la Bruxelles, alături de președintele Maia Sandu, a avut o lecție publică și a răspuns la întrebările elevilor din liceele din R. Moldova, transmite deschide.md.

„Știți că președinția este rotativă și se schimbă o dată la 6 luni. Dar unul din lucrurile, pentru care vom depune toate eforturile, este să finalizăm cadrul de negocieri cu R. Moldova pe drumul ei de a deveni parte a Uniunii Europene. La fel, și pentru Ucraina. Lucrăm din greu pentru aceasta. Procesul de a deveni parte a Uniunii Europene este unul îndelungat și necesită foarte multe eforturi. Dar nu trebuie să vă temeți de asta. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în ultimii ani și circumstanțele dificile, toată munca incredibilă care a fost făcută. Trebuie să fiți încrezuți că va fi nevoie de eforturi, dar veți obține rezultate. Și noi trebuie să ne facem temele de acasă, la fel. Pentru că acum sunt 27 de țări, iar la un anumit moment vor fi mai multe, ceea ce va însemna că trebuie să ne pregătim și noi”, a declarat Alexander de Croo.

Referindu-se la extinderea Uniunii Europene, premierul Belgiei spunea că R. Moldova și Ucraina cu siguranță sunt parte a acestui continent și trebuie să devină membre ale UE. Oficialul de la Bruxelles a spus că sunt 3 piloni esențiali, pe care se bazează Uniunea Europeană și aceștia sunt: decizii corecte, libertate și democrație.

Vorbind despre înființarea structurii UE, Belgia fiind una din cele 6 țări fondatoare ale Uniunii Europene, Alexander de Croo a recunoscut că una din temerile esențiale de atunci erau că UE va deveni o mașinărie gen: Statele Unite ale Europei, care va șterge tot ce înseamnă culturi, limbi, tradiții diverse. Dar aceste temeri nu s-au adeverit, întrucât multitudinea de limbi vorbite, de culturi și viziuni – au devenit o parte forte a Uniunii Europene.

„Să cunoști cât mai multe limbi, să ai o diversitate culturală – este o putere. Să vină mai mulți cu diverse idei, iar opiniile să fie cât mai diferite, desigur acest lucru face procesele mai lente, dar într-un final se obțin cele mai bune decizii”, a explicat Alexander de Croo, referindu-se la procesele decizionale ale UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.