VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Barcelona, PSG, Juventus și alte cluburi mari de fotbal, bănuite de nereguli financiare, sunt anchetate de UEFA

Peste 20 de cluburi de fotbal importante, printre care Barcelona, PSG, Juventus și AS Roma, sunt anchetate de UEFA și risca sancțiuni importante. Sunt bănuite de nereguli financiare.

Cluburi mari din Europa sunt vizate de investigația UEFA, iar principala acuzație este că echipele nu au respectat regulamentul fair playului financiar în sezonul 2020-2021.

Barcelona riscă să fie exclusă din competițiile europene și să primească interdicție la transferuri, scrie cotidianul spaniol Marca.

Anchetate mai sunt și cluburile PSG și Marseille din Franța, Inter, AS Roma și Juventus din Italia.

UEFA prevede reguli clare cu privire la sumele pe care echipele au dreptul să le cheltuiască în raport cu salariile, transferurile și datoriile către alte cluburi.

De pildă, UEFA permite pierderi de 30 de milioane de euro pe parcursul a trei ani.

Fair-playul financiar a fost introdus în 2010, iar în prezent se lucrează la un nou set care va intra în vigoare treptat începând cu acest an.

Noul sistem presupune un plafon clar din venituri pe salarii, transferuri și comisioane. Limita pe an va fi de 90% în 2023, 80% în 2024 și 70% din 2025.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.