VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Băncile centrale de la Chișinău și București își fortifică relațiile în procesul de aderare a R. Moldova la UE

Preluarea celor mai bune practici în domeniul financiar-bancar în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, discutate de guvernatoarea Anca Dragu cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

O delegație a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea Anca Dragu, s-a aflat, în perioada 25-26 ianuarie, în vizită de lucru la București.

Conform unui comunicat emis de reprezentanții BNM, cei doi guvernatori au apreciat colaborarea fructuoasă în cadrul proiectului Twinning. De asemenea, aceștia și-au exprimat determinarea de a consolida cooperarea bilaterală și de a desfășura mai multe proiecte comune în realizarea reformelor necesare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Conducerea Băncii Naționale a României a reiterat deschiderea și disponibilitatea de a susține banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii prin intermediul schimbului de experiență și prin asistența tehnică în scopul alinierii cadrului de reglementare și supraveghere financiară la standardele Uniunii Europene.

Guvernatorii au discutat perspective noi de colaborare pe mai multe dimensiuni, precum dezvoltarea unui cadru de cooperare și schimb de informații între BNM și BNR în domeniul rezoluției bancare, conturilor internaționale, cercetărilor fundamentale și aplicate, îmbunătățirea cadrului de reglementare etc.

La București, Anca Dragu a fost însoțită de prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, și viceguvernatorul, Constantin Șchendra.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.