VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Avocatul Poporului, despre cazul bebelușului ce urma să fie „vândut” unui cuplu din România: Situația este deosebit de gravă

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a venit cu o reacție privind cazul copilului unei ucrainence care urma să fie „vândut” unui cuplu din România.

Într-o declarație remisă presei, Avocatul Poporului menționează că „situația este deosebit de gravă și inacceptabilă”.

Situația în care un copil ar putea fi expus la un astfel de pericol, fiind pus în situația de a fi vândut, este deosebit de gravă și inacceptabilă. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului solicită o investigație riguroasă pentru a identifica factorii care au condus la această situație și pentru a asigura protecția copilului în cauză. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului va analiza toate informațiile relevante și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că drepturile copiilor sunt realizate în conformitate cu cadrul normativ național și standardele internaționale”, se arată în declarație.

Totodată, Ombudsmanul Copilului reiterează dreptul inalienabil al fiecărui copil la viață și subliniază obligația statului de a asigura supraviețuirea, dezvoltarea și protecția copilului față de orice formă de violență.

Copiii trebuie să beneficieze de o atenție deosebită și de măsuri concrete pentru a li se asigura un mediu sigur și propice dezvoltării lor armonioase”, se mai arată în declarație.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.