VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Avertizările Franței. Parisul a depistat 200 de site-uri ce promovează propaganda Kremlinului în Hexagon

Agenția guvernamentală franceză Viginum, specializată în protecția împotriva ingerințelor digitale și cibernetice străine, a identificat o rețea de site-uri și portaluri rusești menite să răspândească propaganda Kremlinului în Occident. Agenția notează că această rețea, cu numele de cod „Portal Kombat”, este o grupare „structurată și coordonată” destinată publicului din Europa și Statele Unite.

Rețeaua este formată din 193 de site-uri care arată foarte asemănător și prezintă conținut pro-rus destinat publicului occidental, în special în țările care susțin Ucraina. Unele dintre aceste site-uri folosesc cuvântul „pravda” în numele lor de domenii, cu extensii diferite în funcție de limbă, cum ar fi pravda.en.com pentru engleză sau pravda.fr.com pentru franceză.

Doar în perioada iunie-septembrie 2023, pe aceste site-uri au fost publicate peste 150 de mii de materiale și postări, în mare parte repostări de conținut din mass-media rusă și pro-ruse. Potrivit unei surse AFP, scopul principal al rețelei, cu numele de cod Portal Kombat, a fost acela de a justifica războiul Rusiei în Ucraina.

Experții mai notează că rețeaua Portal Kombat ar putea dăuna intereselor fundamentale ale Franței, iar activitatea participanților săi poate continua să crească. Reprezentanții Viginum avertizează asupra unei posibile strategii de suprasaturare a rețelelor occidentale cu conținut dubios, ceea ce ar putea duce la dificultăți în evaluarea și verificarea informațiilor de către jurnaliștii care fac verificări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.