VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Averile celor care răspândesc falsuri despre armata rusă urmează să fie confiscate

Parlamentarii ruşi au pregătit un proiect de lege care permite confiscarea banilor şi a proprietăţilor persoanelor care răspândesc „în mod deliberat informaţii false” despre forţele armate ale ţării, a anunţat sâmbătă preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), relatează Reuters.

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, a declarat că măsura se va aplica, de asemenea, celor găsiţi vinovaţi de ceea ce el a descris ca fiind „alte forme de trădare”. Printre acestea se numără „discreditarea” forţelor armate, solicitarea de sancţiuni împotriva Rusiei sau incitarea la activităţi extremiste.

„Toţi cei care încearcă să distrugă Rusia, care o trădează, trebuie să se confrunte cu o pedeapsă meritată şi să compenseze daunele provocate ţării cu preţul propriilor bunuri”, a scris Volodin pe Telegram, citat de News.ro.

El a declarat că proiectul de lege va fi prezentat luni în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

De la trimiterea armatei în Ucraina, în februarie 2022, Rusia a intensificat o campanie de represiune de lungă durată împotriva tuturor formelor de disidenţă politică. În conformitate cu legile adoptate în luna martie a aceluiaşi an, discreditarea forţelor armate sau răspândirea de informaţii false despre acestea sunt deja pedepsite cu pedepse grele cu închisoarea.

Noile măsuri sunt luate în contextul în care în martie sunt alegeri prezidenţiale, iar Vladimir Putin, care candidează cu şanse maxime de succes pentru al cincilea mandat prezidenţial, vrea o campanie electorală fără disidenţă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.