VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Averea globală a gospodăriilor din țările lumii a scăzut, în 2022, cu 2,4%, nivel ce nu a mai fost înregistrat din criza din 2008

Averea privată globală a gospodăriilor a scăzut în 2022, pentru prima dată după criza financiară din 2008, pe măsură ce inflaţia şi aprecierea dolarului american a dus la diminuarea partrimoniului privat cu 11.300 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Potrivit unui raport anual al băncii elveţiene Credit Suisse, în termeni nominali, averea privată netă la nivel mondial a scăzut cu 2,4% până la 454.400 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a declinului a fost resimţită de gospodăriile din America de Nord şi Europa, care împreună au pierdut 10.900 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Raportul Credit Suisse a acoperit avuţia estimată a unui număr de aproximativ 5,4 miliarde de persoane adulte din întreaga lume.

„Evoluţia avuţiei s-a dovedit rezistentă în era COVID-19 şi a crescut într-un ritm record în 2021. Însă inflaţia, creşterea dobânzilor şi deprecierea monedelor a provocat o inversare a tendinţei în 2022”, au declarat responsabilii băncii. Evoluţiile macro-economice au dus în 2022 şi la reducerea numărului de milionari din întreaga lume, cu 3,5 milioane până la 59,4 milioane de milionari. De asemenea, s-a redus puterea celor mai bogaţi 1% din oamenii planetei, avuţia lor combinată coborând până la 44,5% din avuţia totală. Cu toate acestea, autorii studiului prognozează că 2022 ar putea să fie doar o pauză într-un trend general de creştere a avuţiei. La nivel global, avuţia mondială ar urma să crească până la 629.000 de miliarde de dolari în 2027, adică un salt de 38%. Iar numărul de milionari ar putea ajunge la 86 de milioane în 2027, de la aproximativ 60 de milioane în 2022.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.