VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile municipale au lansat Campania de salubrizare de toamnă

În perioada 12 septembrie – 30 noiembrie 2022, în capitală se va desfășura Campania de salubrizare de toamnă, potrivit primăriei municipiului Chișinău. În cadrul Campaniei sunt antrenate toate serviciile gospodărești din capitală, gestionarii fondului locativ, inclusiv cei privați și preturile de sector.

În perioada de referință, autoritățile administrației publice locale vor contribui la îmbunătățirea situației în oraș vizavi de salubrizarea străzilor și sistemele de canalizare, trotuare, stații de așteptare, teritoriile curților blocurilor de locuințe; redresarea stării de lucruri la platourile de acumulare a deșeurilor și depozitarea separată a gunoiului; lichidarea gunoiștilor neautorizate etc.

Persoanele implicate în Campanie vor salubriza zonele de parc, scuaruri, alei și alte zone verzi din teritoriul administrat, tăierea și evacuarea arborilor uscați, vor planta 50000 de arbori în zonele verzi din oraș.

De asemenea, autoritățile locale vor desfășura acțiuni privind salubrizarea străzilor și sistemelor de canalizare, trotuarelor, stațiilor de așteptare și teritoriile curților blocurilor de locuințe, a teritoriilor cimitirelor din oraș și a spațiilor aferente acestora. Totodată, se va interveni la platourile de acumulare a deșeurilor și la lichidarea gunoiștilor neautorizate. 

Autoritățile municipale atenționează locuitorii capitalei și agenții economici despre necesitatea depozitării separate a deșeurilor: frunziș și gunoi menajer, neadmiterea incendierii deșeurilor de orice proveniență, menținerea în stare salubră a terenurilor aferente caselor de locuit/ teritoriile din preajma imobilelor pe care le administrează. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.