VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Autoritățile de la Chișinău solicită repetat retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate

La 24 noiembrie a fost desfășurată la Bender, ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control în cadrul căreia au fost reluate discuțiile pe marginea problemei nerezolvate privind posturile ilegale, care rămâne subiectul principal pe agenda Comisiei în decurs de câteva luni.

Potrivit observatorilor militari, în Zona de Securitate se atestă în continuare prezența posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate unilateral și abuziv.

Delegația Republicii Moldova s-a pronunțat ferm pentru retragerea posturilor ilegale și a personalului înarmat neautorizat din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, anumite sugestii ale delegației Federației Ruse asupra problemei nu pot fi acceptate de către delegația Republicii Moldova, deoarece nu corespund principiilor din actele de bază ale operațiunii de menținere a păcii, iar punerea în aplicare a măsurilor propuse nu garantează eliminarea imediată a posturilor ilegale și excluderea reinstalării lor pe viitor.

În cadrul dezbaterilor nu s-a ajuns la consens, Comisia urmând să se întrunească din nou săptămâna viitoare. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.