VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Austriecii, românii și polonezii, cei mai fericiți cetățeni ai UE

Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, arată cele mai recente date ale Departamentului European de Statistică, Eurostat, citat de The Independent. Austria a obținut un punctaj de 7,9 din 10 în ceea ce privește „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate având un scor de 7,7 din 10, în timp Bulgaria are cel mai mic scor, 5,6, fiind singura țară care a obținut mai puțin de 6 în ceea ce privește indicele de mulțumire.

Raportul Eurostat vrea „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

Factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au influențat satisfacția generală a respondenților, mai degrabă decât doar situația financiară.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute ale veniturilor în trecutul recent, precum România și Polonia, se numără printre țările în care este cea mai mare, ceea ce arată complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a precizat Eurostat.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează în jurul mediei Uniunii Europene, de 7,1. În schimb, oamenii din Germania sunt printre cei mai nefericiți din UE. Țara este pe penultimul loc, cu un scor de 6,5.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.