VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Șeful Energocom: Și în ianuarie consumăm energie de la MGRES, ceea ce nu va ajunge, vom procura din România

S.A. Energocom a semnat un nou contract cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES), valabil pentru luna ianuarie 2023Directorul întreprinderii, Victor Bînzari, a oferit detalii despre acest contract în exclusivitate pentru Vocea Basarabiei.

Potrivit lui, cantitatea minimă de energie electrică care urmează a fi procurată va constitui 251.000 MWh, iar cea maximă – 263.000 MWh, comparativ cu 204.000 MWh în decembrie 2022.

”Deci, noi acum discutăm contractul cu MGRES care este un minim de 251.000 MWh și un maxim de 263.000 de MWh. Aceasta depinde foarte mult de timpul de afară, gaz cât ajunge și multe alte lucruri care influențează acest aspect. Noi vom încerca să luăm capacitatea maximă de curent electric din Transnistria. Ceea ce nu ajunge din 253.000 MWh planificat, cu excepția la resursele care se produc în interiorul țării, vom încerca să identificăm prin contractele cu furnizorii și producătorii de energie electrică din România”, a explicat Victor Bînzari.

Totodată, șeful Energocom a subliniat că prețul de achiziție a energiei electrice rămâne neschimbat – 73 USD/MWh.

Avem o discuție cu ”Nuclearelectrica”, am semnat și un acord, iar acum suntem la partea de a negocia graficul livrărilor. Sunt niște chestiuni tehnice pentru că cei de la ”Nuclearelectrica” ar putea să ne livreze doar în bandă. Reieșind din faptul că noi avem un grafic mai specific pentru R. Moldova, pentru că foarte mult diferă consumul de curent electric între orele de consum de noapte și orele de vârf, încercăm să manevrăm cu acest grafic pentru a avea condiții cât mai bune. Prețul la energia electrică în România este la 90 de euro, prețul la energia electrică procurat de la MGRES nu s-a schimbat – 73 de dolari per MWh. Restul, cantitatea care va fi necesară în orele de vârf, o vom procura din România”, a mai subliniat Victor Bînzari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.